داشتن جمعیت و نیروی انسانی یکی از ارکان قدرت یک کشور می باشد. در گذشته بخاطر مسائل امنیتی و جنگی داشتن لشکریان زیاد و نیرومند تا حدود پیروزی را قطعی می کرد. امروزه شرایط به کلی تغییر کرده است. اما داشتن جمعیت زیاد همیشه باعث پیشرفت و افزایش قدرت یک کشور نمی شود. بعضی از کشورها مثل هند, چین, اندونزی, پاکستان که از جمعیت بالایی برخوردارند. با مشکلات جمعیتی و کمبود امکانات, شرایط کار و .. روبرو هستند. و همین جمعیت زیاد باعث ایجاد مشکلات وعقب ماندگی قشر وسیعی از این جوامع شده است.
یک کشور پرجمعیت چنانچه نتواند کار و امکانات لازم متناسب با جمعیتش ایجاد کند. و رفاء آنها را تامین کند. در نهایت همین جمعیت جوان باعث عقب ماندگی آن کشور خواهد شد. نمونه آن کشورهای هندوستان, پاکستان, و نیجریه می باشد. که هنوز نتوانسته اند برای این همه جمعیت رفاء اندک فراهم کند. و همین جمعیت زیاد باعث مشکلات دیگر برای آنها شده است. نرخ رشد جمعیت باید متناسب با نرخ رشد اقتصادی باشد.
آمار پرجمعیت ترین کشورهای جهان را برای شما تهیه کردیم. و کشور ایران در رده هیجدهم جهان قرار دارد. که با توجه به مساحت آن از استاندارد جمعیتی برخوردار است.
منبع: globalfirepower.com