تکنولوژی و فناوریموبایل

مزایا و معایب روت کردن گوشی اندروید

موقعی که یک گوشی خریداری می کند. دسترسی به همه قسمت های آن امکان پذیر نیست. بعضی از قسمت های گوشی به خاطر مسائل امنیتی برای شما غیر قابل دسترس هست. و امکان تغییرات بر روی آن وجود ندارد. یا مثلا بعضی از اپلیکیشن قابل نصب نیستند. بعد متوجه می شوید که بعضی از اپلیکیشن ها بر روی گوشی روت شده قابل نصب هستند.

روت کردن گوشی به کاربر اندروید اجازه می دهد تا کنترل همه جانبه دستگاه خود را در اختیار بگیرد. روت کردن در واقع شبیه پروسه جیل‌برک (jail break) کردن یک دستگاه اپل است. وقتی اندروید خود را روت کنید، می توانید تتنظیمات اپلیکیشن‌ها و سیستم اندروید را تغییر دهید، و اپلیکیشن‌های ویژه‌ای را نصب کنید. که تا قبل از روت شدن قابل نصب نبوده.

مزایای روت کردن گوشی:

حذف برنامه ها و بازی های پیشفرض گوشی: وقتی شما گوشی خود را روت می‌کنید می‌توانید اقدام به حذف اپلیکیشن‌هایی کنید که به صورت پیش‌فرض بر روی دستگاه شما نصب شده است این اپلیکیشن ها کارایی آنچنانی ندارند. که این کار کمک به افزایش حافظه گوشی شما می‌کند.

روت کردن امکان استفاده از برخی اپلیکیشن‌ها را به شما می‌دهد، مثلا می‌توانید از اپلیکیشن‌هایی استفاده کنید که باعث صرفه‌جویی در عمر باتری شما و همچنین افزایش سرعت گوشی شما می‌شوند.

اگر کمی دنبال برنامه ای برای بک آپ گیری از فایل ها و اطلاعات خود باشید متوجه میشوید که اکثر برنامه هایی که این امکانات رو ارائه میدن نیازمند این هستند که گوشی شما روت شده باشد ، با روت کردن گوشی میتونید از همه فایل ها و اطلاعات موجود در گوشی خود بک آپ بگیرید .

برخی از اپلیکیشن ها هستند که فقط روی گوشی هایی که روت شده اند نصب می شوند. با روت کردن گوشی به راحتی این اپلیکیشن ها را نصب کنید.

وت کردن به شما اجازه آن را می دهد تا به CPU خود دسترسی کامل داشته و حتی آن را اورکلاک کنید . اورکلاک به معنی است که اگر cpu شما ۲ گیگاهرتز است شما میتوانید مثلا به اندازه ۲٫۵ گیگاهرتز از آن کار بکشید . اینکار باعث افزایش  سرعت cpu  شده ولی به خاطر مصرف زیاد باتری این عمل عمر باتری را کم میکند.

میتونید تصویری که هنگام بوت شدن گوشی نمایش داده میشود را تعویض کنید ، یا حتی میتوانید پوسته های جالبی برای گوشی خود انتخاب کنید که با اینکار لذت استفاده کردن از اندرویدتان چند برابر می شود .

اورکلاک کردن و دسترسی کامل بر روی سخت‌افزار گوشی

روت کردن به شما اجازه آن را می دهد تا به CPU خود دسترسی کامل داشته و حتی آن را اورکلاک کنید.

در حال حاضر تعداد زیادی کاستوم رام برای آندروید در ورژن های مختلف به بازار آمده البته ناگفته نماند که کاستوم رام های رسمی مسلما ریسک کمتری داشته و در این کاستوم رام ها اطمینان حاصل میشود که باگ امنیتی در آن حل شده و از نظر امنیت مشکلی برای گوشیتان وجود ندارد . عملیات کاستوم رام نیز مثل سایر عملیت های اساسی نیازمند روت کردن گوشی می باشد ، شما برای اینکه روی گوشی خود کاستوم رام نصب کنید ابتدا باید گوشی خود را روت کرده باشید .

کاستوم رام چیست ؟

از آن‌جایی که سیستم‌عامل اندروید به صورت Open Source یا متن‌باز عرضه شده است هر توسعه‌دهنده و برنامه‌نویسی قادر است آن را به دلخواه خود تغییر دهد. تولیدکنندگان کاستوم رام یا اصطلاحاً کوکرها با دریافت سورس‌های اندروید و یا حتی کاستوم رام‌های دیگر و انجام تغییراتی مانند حذف اپلیکیشن‌های اضافه، تغییرات در آیکن‌ها و تم، انجام بهینه‌سازی‌ها، افزودن Modهای اختصاصی مانند موتور براویای سونی یا Beats Audio اچ‌تی‌سی و یا حتی برخی از برنامه های گوگل و همچنین افزودن امکانات مفیدی مانند Halo و Pie Controls یک رام جدید و سفارشی یا کاستوم ایجاد می‌کنند و آن را برای عموم عرضه می‌کنند.

کاستوم رام ها توسط افراد مبتکر و نابغه ای که در اصطلاح به آن ها Cooker (آشپز) میگن ساخته میشه. کوکر ها با سورس کدهایی که گوگل برای هر نسخه از اندروید در اختیارشون میذاره، با تغییراتی در اون کدها، یک رام جدید که به اون کاستوم رام میگن، می سازن. اغلب کاستوم رام ها دارای ویژگی هایی هستن که اونها رو از رام های رسمی متمایز میکنه.

کاستوم رام‌ ها نسبت به رام‌ های استوک پیش‌فرض اندروید دارای مزایایی مانند: امکان برگشت به اندروید خالص، سرعت بالاتر، آپدیت‌ های سریع‌ تر، ارتقا به نسخه‌ های بالاتر اندروید، امکانات بیشتر و تغییر کلی رابط کاربری دستگاه هستند.

مزایا و معایب روت کردن گوشی اندروید

 

دیگر مزایای روت کردن:

توانایی دیدن پرونده‌هایی که آندروید با آنها کار می‌کند.

تعویض تصاویر هنگام بوت شدن گوشی.

مدیریت برنامه‌ها به شما اجازه می‌دهد برنامه‌هایی را ببندید که در حالت عادی قادر به بستن آنها نیستید.

تغییر محل نصب برنامه‌ها به کارتِ حافظه.

معایب و زیان های روت کردن گوشی:

روت کردن گوشی معایب زیادی دارد، چرا که امنیت سیستم‌عامل شما را پایین می‌آورد. روت کردن گوشی در کل محدودیت‌های امنیتی را که اندروید در نظر گرفته را از بین می برد.

در این شرایط کرم‌های امنیتی، ویروس‌ها، نرم افزارهای سرقت اطلاعات و تروجان‌ها راحت‌تر می‌توانند به اندروید روت شده حمله کنند. در حقیقت این کار سیستم‌عامل گوشی شما را بسیار آسیب‌پذیر می‌کند.

نکته دیگر که باید در هنگام روت کردن گوشی به آن دقت کرد، دقت و احتیاط در انجام این کار است، نباید فراموش کنید که روت کردن گوشی، گارانتی گوشی را از بین می‌برد، پس باید پیش از آن جانب احتیاط را نگه دارید و در زمان روت کردن توجه لازم و کافی را به کاری که انجام می دهید، داشته باشید.

بریک شدن و نابود شدن گوشی در حین انجام عملیات روت: اگر روند روت کردن موفقیت آمیز نباشد گوشی شما بریک خواهد شد و دیگر گوشی هوشمند شما با آجر فرقی ندارد.

اگر در این کار دقت نکنید گوشی خود را نابود خواهید کرد پس در زمان روت کردن توجه لازم و کافی را به کاری که انجام می دهید، داشته باشید.

پیشنهاد ای اس دانلود  به شما: روت نکنید.

مطمئن باشید شرکت های سازنده گوشی به خاطر امنیت شما بعضی از قابلیت های گوشی را غیر فعال کرده است. و دسترسی به آنها را مسدود کرده است.
امروزه گوشی‌هایی که تولید می‌شوند، قابلیت‌های بسیار خوب و کاربردی دارند که با استفاده از آنها می‌توانید، اقدام به روت کردن گوشی خود نکنید. اکنون شما می‌توانید از اپلیکیشن‌های زیادی برای تهیه نسخه پشتیبانی از سیستم‌عامل خود بدون نیاز به روت کردن گوشی، استفاده نمایید. اپلیکیشن‌های زیادی هم برای بهینه‌سازی مصرف باتری گوشی شما و همچنین افزایش سرعت گوشی هم طراحی شده است که هیچ‌یک نیاز به روت کردن گوشی ندارد. درست است که این اپلیکیشن‌ها کارایی اپلیکیشن‌هایی که نیاز به روت بودن دستگاه دارند، را ندارند ولی بسیار شرایط را بهتر کردند. یکی از انگیزه‌های اصلی برای روت کردن گوشی اندرویدی، قابلیت استفاده از کاستوم‌رام است. اندرویدی‌ها نمی‌توانند از مزایای کاستوم‌رام چشم‌پوشی کنند.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. اگه به قسمت امنیت جی میلتون برید و گوشیتون هم به اینترنت متصل باشد میشه از طریق اینترنت گوشی خودتون رو به حالت کارخانه برگردانید واگر تو گوگل پلی حساب داشته باشید پس از روت شدن و اتصال به اینترنت برنامه های قبلیتون به صورت اتومات به گوشیتون دانلود میشه 🙂
    موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا