دانستنی ها

پشتیبانی گوگل از جستجوی صوتی به زبان فارسی


چندی پیش اعلام شده بود که گوگل امکان جستجوی صوتی به زبان فارسی را فراهم کرده است. در آن زمان گوگل این قابلیت را به صورت رسمی اعلام نکرده بود و ظاهرا در فاز آزمایشی به سر می‌برد. اما حالا وبلاگ رسمی گوگل به زبان فارسی این موضوع را اعلام کرده است. شاید گام بعدی اجرای دستورات صوتی به زبان فارسی باشد.

گوگل در بلاگ فارسی خود نوشته است: تایپ عبارت «چلوکبابی‌های تهران» زمان زیادی نمی‌برد، اما گفتن این کلمات از تایپ کردن آن سریع‌تر است. با جستجوی صوتی می‌توانید با تلفن‌تان حرف بزنید و نتایج جستجو را سریع و آسان دریافت کنید. جستجوی صوتی اکنون به زبان فارسی کار می‌کند.

این که چطور کار با جستجوی صوتی Google را شروع می‌کنید به نوع تلفن‌تان بستگی دارد. اگر گوشی موبایل شما Android نسخه ۲.۲ یا بالاتر را اجرا می‌کند و نماد میکروفون را در ابزارک جستجوی Google در صفحه اصلی‌تان می‌بینید، کافی است این نماد را لمس کنید تا جستجوی صوتی آغاز شود. در غیر این صورت می‌توانید برنامه Voice Search را از Google Play نصب کنید.

برای آشنایی با نحوه‌ی راه‌اندازی سرویس جستجوی صوتی گوگل به مقاله‌ی «تبدیل گفتار به نوشتار زبان فارسی در سرویس‌های گوگل میسر شد: چگونه با Google Now فارسی حرف بزنیم؟» یا «وب‌لاگ رسمی گوگل» مراجعه کنید.

گوگل معتقد است که نمایش اعداد از چالش‌های به کار انداختن جستجوی صوتی فارسی بوده است. با وجود این که فارسی سیستم عددی خودش را دارد، اغلب اوقات کاربران هم از اعداد فارسی و هم از اعداد انگلیسی استفاده می‌کنند. توانایی کار کردن با هر دو دسته اعداد،‌ پیچیدگی‌های جدیدی به نرمال‌سازی متن، واژگان،‌ مدل زبان و مدل صدا افزود.

علاوه بر این، سیستم فارسی گوگل با نشانی‌های اینترنتی (www.zoomit.ir)‌ و تعدادی از کلمات خارجی نوشته شده به خط لاتینی (مثلاً Real Madrid) که بخشی از کاربرد معمول جستجوی وب فارسی هستند، کار می‌کند.

مانند زبان‌های دیگری که گوگل به جستجوی صوتی اضافه کرده‌، یکی از مزایای مهم مدل مبتنی بر اینترنت Google این است که هر چه کاربران از جستجوی صوتی بیشتر استفاده کنند، دقیق‌تر خواهد شد. گوگل امیدوار است کاربران ایرانی از استفاده جستجوی صوتی به زبان فارسی همان قدر لذت ببرند که آن‌ها از ساختنش لذت برده‌اند.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا