تکنولوژی و فناوریعلمی و پزشکی

رمزگشایی از مولکول «آر ان ای» برای مبارزه با سرطان

«آر ان ای» خواهر کوچک «دی ان ای» است. اما  می تواند به بدن ما در توسعه داروهای مورد نیازش کمک کند.

در یک آزمایشگاه تحقیقاتی مستقر در شهر توبینگن آلمان، دانشمندان در تلاش برای رمزگشایی از این مولکول گریزپا هستند. «آر ان ای» نوعی پیام رسان است. در واقع، این مولکول می تواند به بدن کمک کند که خودش را التیام دهد.

ماریولا فوتین ملسک، زیست شناس می گوید: «آر ان ای پیام رسان، مولکول جذابی است. می توان گفت که این مولکول بوسیله طبیعت بعنوان یک عامل درمانی طراحی شده است. این مولکول نوعی طرح ساختاری برای سلولهای ما فراهم می کند که بر اساس آن، سلولهای بدن می توانند هر نوع پروتئینی را تولید کند. این پروتئینها همیشه منشاء انسانی ندارند. این پروتئینها می توانند از عوامل بیماری زا، باکتری ها یا ویروس ها بدست آیند. به همین خاطر «آر ان ای» پیام رسان، می تواند به شیوه مطلوبی بعنوان یک عامل درمانی مورد استفاده قرار گیرد. سپس سیستم ایمنی بدن یاد می گیرد که تشخیص دهد این پروتئین از یک ویروس یا یک باکتری نشات می گیرد که برای بدن شناخته شده نیست و بدن واکنش ایمنی به این پروتئین نشان می دهد.»

وی می افزاید: «ما «آر ان ای» را به روش شیمیایی تغییر نمی دهیم. ما از طبیعت آموخته ایم که فقط به عناصر طبیعی ای توجه کنیم که می توانیم به «آر ان ای» تزریق کنیم، به طوری که ویژگیهای این مولکول را بهبود دهیم.»

محققان می گویند بیومولکلول توانایی زیادی دارد. از آنها می توان برای توسعه ایمونوتراپی ها علیه سرطان یا پیشگیری های دارویی و واکسنهای پایدار علیه بیماری های عفونی استفاده کرد.

فلوریان فون دی مولبا، بیوشیمیست می گوید: «مزیت اصلی تولید «آر ان ای» وجود نوعی پلت فرم است. ما همواره می توانیم بطور مستقل از مولکولهای هدف مان با روش های تولید مشابهی استفاده کنیم. مثلا برای تولید واکسن علیه سرطان و یا واکسن های پیشگیری، فرایند تولید مشابهی مورد استفاده قرار می گیرد. تنها چیزی که ما تغییر می دهیم اطلاعاتی است که برای روند تولید لازم است.»

این رویکرد در سال ۲۰۱۴ اولین جایزه انگیزه نوآوری اتحادیه اروپا را دریافت کرد که هدفش ترغیب نوآوران اروپایی برای یافتن راه حل هایی برای مسائل و مشکلات خاص است. دانشمندان در حال حاضر در حال کار روی توانایی های این پلت فرم هستند و وقتی این روش برای درمان بیماری هایی مانند سرطان پروستات استفاده شود، خبر امیدوارکننده ای خواهد بود.

اینگما هوآ ازمدیران این پروژه می گوید: «تحقیقات ما نقطه شروعی برای این پروژه است و از این به بعد می توانیم در حوزه های بسیار متفاوتی کار کنیم. این حوزه ها تقریبا بی حد و حصر اند. ما می توانیم چیزهای خیلی متفاوتی کشف کنیم و به جهات گوناگونی حرکت کنیم. اکنون سوال این است که چطور می توانیم این کشف ها را به محصولات مفیدی برای جامعه تبدیل کنیم؟ و چه زمانی می توانید این داروها را وارد بازار کنیم؟»

وی می افزاید: «ما در حال حاضر در حال انجام آزمایش های بالینی روی بیماران مبتلا به سرطان پروستات هستیم. این اولین گام برای ورود این دارو به بازار است که به نظر امیدوارکننده می آید. اگر این مطالعات واقعا به قطعیت برسد، معنایش این است که ما واقعا به هدفمان که همانا وارد کردن اولین داروی مبتنی بر این تکنولوژی در بازار است، نزدیک شده ایم .»

یافتن درمانی علیه سرطان ریه و توسعه واکسنهای پیشگیری از بیماریها، که نیازمند زنجیره سرد برای انتقال و ذخیره سازی واکسن ها نباشد، در دستور کار آینده این پروژه قرار دارد.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا