موبایل

چگونه عکس‌های پاک شده موبایل را ریکاوری کنیم؟

عکس های ذخیره شده بر روی گوشی برای هر کسی مهم و حیاتی هستند. پاک شدن عکس های موبایل برای هر کسی ناراحت کننده است. و مجبور است بابت ریکاوری آن کلی وقت و هزینه صرف کند.

ریکاوری یا بازیافت عکس‌های بر باد رفته به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از عوامل مهم این است که این عکس‌ها در کجا ذخیره شده‌ است. اگر روی کارت قابل انتقال (removable) مانند کارت SD است، شانس آورده‌اید و اگر روی فضای ذخیره‌سازی داخلی تلفن ‌همراه‌تان باشد، در این صورت مشکل جدی‌تری خواهید داشت.

در حالت اول کارت قابل انتقال را بیرون بیاورید، چون بهترین کار این است که دیگر از آن کارت استفاده نکنید. اگر عکس‌ها در حافظه داخلی تلفن‌تان ذخیره شده‌ است، از تلفن خود فقط برای ارسال پیامک و برقراری تماس استفاده کنید و تا زمانی‌که عکس‌های خود را در جایی ذخیره نکرده‌اید، از آن استفاده دیگری نکنید، چون با افزودن فایل دیگری روی فضای ذخیره‌سازی، احتمال دیدن عکس‌های از دست‌رفته‌تان کمتر خواهد شد.

بازیابی عکس‌های روی کارت قابل انتقال
برنامه رایگان Recuva را روی ویندوز رایانه دانلود و نصب کنید. اگر کارت SD یا MicroSD به رایانه وصل نمی‌شود، زودتر یک مموری کارت ریدر تهیه کنید. بعد از آن کارت خود را به رایانه وصل کرده و برنامه Recuva را لود و کارت را اسکن کنید. کار کردن با این برنامه آسان است و نیاز به تخصص خاصی ندارد.

Recuva تقریبا بیشتر عکس‌های شما را پیدا کرده و آنها را در درایو داخلی رایانه‌تان کپی می‌کند. علاوه بر این نرم‌افزار، گزینه‌های رایگان زیادی برای ریکاوری عکس‌ها وجود دارد، برای مثال کاربران رایانه‌های مک می‌توانند از نرم‌افزار PhotoRec استفاده کنند.

بازیابی عکس‌های روی فضای ذخیره‌سازی
اگر تلفن همراه شما نسخه منقضی شده اندروید را اجرا می‌کند، می‌توانید آن را از طریق کابلMicroUSB به رایانه‌تان وصل و گزینه USB Mass Storage را در تلفن‌تان انتخاب کنید. این کار تلفن شما را به یک درایو خارجی تبدیل می‌کند و می‌توانید از برنامه Recuva استفاده کرده و آن را ذخیره کنید. متاسفانه نسخه 2، 4، 4 اندروید، ذخیره‌سازی USB Mass را غیرفعال می‌کند.

البته ابزارهایی وجود دارد که می‌تواند تلفن‌همراه شما را از ویندوز رایانه‌تان اسکن کرده و فایل‌ها را ریکاوری کند، اما این روش مانند Recuva سریع، آسان و رایگان نیست. مثلا بهترین راه داشتنMobiSaver برای اندروید است که با نصب آن روی ویندوز و اتصال به تلفن‌همراه می‌توانید مسیرها را دنبال کنید، اما احتمالا باید تلفن خود را روت کنید.

این را هم به خاطر بسپارید که با روت کردن تلفن گارانتی دستگاه شما باطل و اطلاعات مهم دستگاه اندروید شما آزاد می‌شود و خطر ویروسی شدن تلفن‌تان بالا می‌رود، بنابراین باید بیشتر مراقب دستگاه خود و برنامه‌هایی که نصب می‌کنید، باشید.اما در صورتی‌که برنامه‌های Recuva و MobiSaver نتوانست فایل‌هایتان را ریکاوری کند در این صورت چاره‌ای ندارید و باید کار را به یک متخصص بسپارید.

چند روش برای اجتناب از پاک شدن عکس‌ها
ـ اکانت دراپ باکس داشته باشید و آن را روی تلفن خود (با سیستم‌عامل آی.او.اس یا اندروید) نصب کنید. ویژگی Camera Upload را در تنظیمات دراپ باکس روشن کنید. عکس‌های شما به‌طور خودکار هر زمان که به وای ـ فای متصل شوید، در دراپ باکس آپلود می‌شود.

ـ یک نسخه کپی از عکس‌های خود در رایانه یا دستگاه ذخیره‌سازی دیگری داشته باشید.

ـ اگر از سیستم‌عامل اندروید روی تلفن همراه خود استفاده می‌کنید، عکس‌ها را در کارت SD ذخیره کنید.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا