شهر افسس در 20 کیلومتری کوش اداسی قرار دارد و میزبان مجموعه های بجا مانده از دوران امپراطوری روم شرقی و یونان باستان در ترکیه می باشد. ویرانه های افسس یکی از زیباترین مکان های باستانی در مدیترانه است و معبد آرتمیس واقع در شهر باستانی افسس ترکیه یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان می باشد. این مکان با جاذبه های گردشگری فراوان هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند و اگر به ترکیه سفر کرده ایید ولی از این معبد بازدید نکرده اید یکی از بزرگترین عجائب جهان باستان را ار دست داده ایید.
تاریخچه معبد آرتمیس
معبد آرتمیس معروف به معبد دایانا 800 سال قبل از میلاد در زمان امپراطوری یونانیان برای احترام به آرتمیس یکی از سه الهه دوشیزه المپوس ساخته شد. این معبد در افسس در نزدیکی کوش آداسی ساخته شده و تا کنون سه بار بازسازی شده است که هر بار معبد بزرگتر از آخرین بار ساخته می شد و این باعث زیبایی و شکوه معماری آن می شد. این معبد بسیاری از آثار هنری و مجسمه های مجسمه سازان مشهور یونان را در خود جای داده است.
بازدید از معبد آرتمیس – قدم زدن با خدایان
صادقانه بگویم ، آنچه امروزه از این معبد باقی مانده و پابرجاست فقط ویرانه های این معبد است و در مقایسه با عظمت گذشته حرف زیادی برای گفتن ندارد. ورود به معبد رایگان است و درست روبروی کلیسای سنت جان مناظر زیبایی از منطقه آرتمیسیون و اطراف آن ارائه می دهد.
برای دیدن برخی از بقایای باقی مانده از معبد آرتمیس از موزه افسس در سلچوک دیدن کنید.
سایر جاذبه های گردشگری کوش آداسی و اطراف آن
1. مسجد عیسی بیگ
این مسجد با ظرافت ترین نمونه از معماری سلجوقی است که توسط استاد معمار سوریه ای علی پسر مشمیش الدمیشکی بین سالهای 1374 و 1375 ساخته شده و در زیر کلیسای سنت جان قرار دارد.
این مسجد دارای معماری سنتی و دارای درها ، پنجره ها، یک حرمسرا، دو شبستان و یک حیاط بزرگ است. آنچه امروز پا برجاست، یک مناره شکسته است که در ضلع جنوبی مسجد قرار دارد و از بهترین جاذبه های گردشگری کوش آداسی می باشد.
2. شهر باستان افسس
شهر باستانی افسس یکی از برترین جاذبه های گردشگری ترکیه است و همچنین به عنوان یکی از مکانهای مهم دوران باستان در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. در میان تمام شگفتی های باستانی در کوش آداسی ، شهر افسس به خوبی حفظ شده است. این شهر دارای ارزش جهانی برجسته ای است و قدمت آن تقریباً به 6000 سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد.
این شهر شامل کتابخانه چشمگیر سلسوس، یک تئاتر بزرگ با ظرفیت 24000 نفر، مجسمه ها، معبد هادریان و آرتمیس، ساختمان های پارلمان، خانه تراس دار اشراف رومی، ساختمان های تجاری، حمام و بسیاری موارد دیگر بود.
3. خانه مریم مقدس
اعتقاد بر این بود که مریم مقدس آخرین روزهای خود را در شهر باستان افسس سپری می کند. این اعتقاد توسط یک راهبه به نام آنا کاترینا امریچ برجسته شد که در اواخر قرن 18 زندگی می کرد. توصیف دقیق وی از آمدن مریم مقدس به این شهر باستانی و زندگی در این شهر این موضوع را که مریم مقدس خانه ایی در این شهر برای زندگی داشته است قابل باورتر کرد.
خانه مریم مقدس یک نمونه معماری رومی است که کاملاً از سنگ ساخته شده است. خانه اصلی دو طبقه بود و شامل یک پیشخوان، اتاق خواب، یک اتاق دعا (نمازخانه مسیحیان) و یک اتاق با شومینه (نمازخانه برای مسلمانان) بود. این خانه بیشتر به یک کلیسا شباهت دارد تا به یک اقامتگاه اما جالب ترین قسمت آن یک منبع آب شور در خروجی خانه است که اعتقاد بر این است خاصیت درمانی دارد!