دانستنی هاصنعت

مشهورترین فراخوان های تاریخ برای جمع آوری محصولات مشکل دار

فراخوان های میلیون دلاری

عرضه عمومی گلکسی نوت 7 سامسونگ با بروز مشکلات کم سابقه ای همراه بوده است. کمی پس از آن که نوت 7 روانه بازار موبایل فروشی های سراسر جهان شد. گزارش هایی از گوشه و کنار رسید که تعدادی از این پرچمداران جدید شرکت کره ای, به خاطر مشکل باتری منفجر شده اند. سامسونگ در واکنش به این مشکل, فراخوانی عمومی برای جمع آوری گلکسی نوت 7 از بازار صادر کرد. نتیجه این فراخوان جمع آوری حدود 2.5 میلیون دستگاه نوت 7 از بازار جمع شد.  و «دی جی کوه» ( DJkoh( مدیر عامل سامسونگ به خاطر این مشکل از کاربران عذرخواهی کرد. اما بروز مشکل برای محصولات شرکت های مختلف و فراخوان برای جمع آوری محصول از بازار به هیچ وجه چیز تازه ای نیست. و سابقه طولانی به عمر دنیای تکنولوژی دارد. به همین بهانه در این مطلب سراغ مجموعه ای از مشهورترین فراخوان های تاریخ رفته ایم.

1.گلکسی نوت 7 سامسونگ (بزرگترین شکست دنیای تکنولوژی )

فراخوانی گوشی گلکسی نوت 7 از بازار - بزرگترین شکست دنیای تکنولوژی

سال 2016 – پس از آغاز عرضه عمومی گلکسی نوت 7 سامسونگ از 10 کشور گفته شد تعدادی از این گوشی ها به دلیل مشکل باتری منفجر شده اند. پس از جدی شدن موضوع، سازمان هوایی فدرال (FFA) به کاربران هشدار داد . که از نوت 7 در هواپیماها استفاده نکنند. در پی بروز این مشکل, ارزش سهام سامسونگ هم سقوت کرد. در نتیجه شرکت سامسونگ خط تولید نوت 7 را به حالت تعلیق درآورد. و اعلام کرد همه 2.5 میلیون دستگاه نوت 7 عرضه شده در جهان را جمع آوری خواهد کرد. مدیر عامل سامسونگ هم بخاطر این مشکل از مردم عذر خواهی کرد.

2. لاسیتک های فایراستون

فراخوانی و جمع آوری لاستیک های فایر استون از بازار

عاج های لاستیک هایی که شرکت فایراستون (firestoone) در سال 1978 تولید کرده بود. پوسته می دادند و جدا می شدند. این اشکال در نهایت سبب ترکیدن لاسیتک میشد. کارشناسان این لاستیک های معیوب را علت اصلی مرگ 250 نفر و مصدوم شدن بسیاری دیگر دانسته اند. موسسه ملی ایمنی وسایل نقلیه آمریکا (NHTSA(  شرکت فایراستون را 500 هزار دلار جریمه کرد تا آن زمان این مقدار جریمه بیشترین جریمه ای بود که برای یک شرکت آمریکایی در نظر گرفته شده بود.

3.قرص تیلنول

recalled-tylenol

هفت نفر پس از خوردن قرص های تیلنول به که سیانید پتاسیوم آلوده بودند. جان سپردند. گفته شد این دارو بعد از تولید توسط فرد دیگر آلوده شده است. از آن زمان به بعد قانونی وضع شد که تا تمام داروهایی که فروخته می شود. با برچسب تائید ایمنی مهر و موم شده باشند.

نتیجه: شرکت تولید کننده به سرعت 31 میلیون بسته از این نوع قرص ها را جمع اوری کرد. فرد مضنون هرگز شناسایی و دستگیر نشد. و در اثر این آلودگی قوانین جدید برای کنترل ایمنی داروها برقرار شد.

4. شیر خشک سانلو

recalled-sanlu-milk

ملامین ماده ای که از گرم کردن سیان دی آمید به دست می آید و در صنعت پلاستیک کاربرد دارد. ماده شیمایی خطرناکی است که در تولید وسایل پلاستیکی کاربرد دارد. این ماده می تواند برای افزایش میزان پروتئین مواد غذایی به صورت مصنوعی هم به کار رود. شرکت سانلو یک شرکت صنایع غذایی چینی به صورت غیر عمدی در سال 2008 از این ماده شیمایی در تولید شیر خشک بچه استفاده کرد. ماده ای که می تواند به کلیه آسیب برساند.

نتیجه: مرگ شش نوزاد و بستری شدن 54 هزار کودک دیگر محکوم شدن دو نفر به اعدام و جمع اوری 700 تن از شیر خشک های آلوده شرکت سانلو

5.اتومبیل های تویوتا

toyota-recalls-14m-cars

در سال 2009 شکایت های از شرکت تویوتا ثبت شد. مبنی بر اینکه اتومبیل های تولیداین شرکت خود به خود شتاب می گیرند. و باعث بروز تصادف می شوند.تعداد این شکایت ها به سرعت افزایش یافت و به صدها مورد رسید. این اختلال به عملکرد پدال گاز اتومبیل های این شرکت مربوط میشد که هنگام رانندگی به کف اتومبیل گیر می کرد و باعث سرعت گرفتن آن میشد. در مجموع 37 مورد مرگ در اثر تصادف اتومبیل های تویتا گزارش شد.که در تعدادی از آنها رانند مقصر شناخته شد. و در باقی موارد دلیل اصلی تصادف عملکرد پدال گاز اتومبیل عنوان شد. این اختلال تویوتا را مجبور کرد در چند مرحله اتومبیل های فروخته شده اش را از آمریکا و اروپا جمع آوری کند.

نتیجه: ظرف کمتر از شش ماه در مجموع بیش از 14 میلیون دستگاه از مدل های مختلف اتومبیل های تویوتا از بازار جمع شد. فرایندی که تخمین زده شد. حدود دو میلیارد دلار برای این شرکت هزینه داشته است. کار به قدری بالا گرفته بود. که آکیدو تویودا رئس شرکت تویوتا مجبور شد در برابر اعضای کنگره آمریکا حاضر شود و تعهد بدهد که شرکتش فرایند کنترل کیفت محصولاتش را سفت و سخت تر خواهد کرد.

6. اسباب بازی های متل

mattel toys recalling

حدود 19 میلیون اسباب بازی شرکت آمریکایی متل (mattel) بزرگترین شرکت تولید کننده اسباب بازی ها بیش از اندازه از فلز سمی سرب استفاده کرده بود.

نتیجه :

جمع آوری این عروسک های خطرناک از بازار دست کم 30 میلیون دلار ضربه به شرکت متل وارد کرد. خط تولید این اسباب بازی های در چین فعالیت می کرد و نگرانی در مورد اسباب بازی های تولید شده در چین شرکت را با خطر ورشکستگی مواجه کرد.

7. اتومبیل های فولکس واگن

volkswagen recalling

در سال 2015 شرکت آلمانی فولکس واگن با رسوایی بزرگی مواجه شد. زیرا معلوم شد این شرکت داده های مربوط به آزمون انتشار گازهای گلخانه ای اتومبیل هایش را دستکاری کرده است. این شرکت نرم افزار تعدادی از خودروهای دیزلی اش را به گونه ای تغییر داده بود تا هنگام آزمون سنجش میزان اکسید نیتروژن مقدار این ماده را در دود خروجی این اتومبیل کاهش دهد. بعد از انجام آزمایش سطح تولید اکسید نیتروژن به 40 برابر مقدار مجاز در قانون آمریکا می رسید. نتیجه فولکس واگن مجبور شد 11 میلیون دستگاه از اتومبیل هایش را جمع آوری کند. فرایندی که برای این شرکت بیش از 7 میلیارد دلار هزینه در پی داشته است. فولکس واگن به تنهایی هزینه این رسوایی را به دوش نکشید. و این رسوایی به وجه آلمان به عنوان کشور با صنعت مطمئن هم آسیب رساند.

7. فرگاز های آسان پز شرکت هازبرو

Hasbro gas oven

فرگاز های آسان پز شرکت هازبرو (Hasbro) بیش از 50 سال است که در بازار فروخته می شود. با این حال در سال 2007  به این دلیل که دولت صدها مورد گزارش دریافت کرده است که دست بچه ها در دهانه این فرگاز گیر کرده و به شدت دچار سوختگی شده اند. یک مدل از فرگاز های این شرکت را از بازار جمع کرده است.
انگشت یک دختر بچه ساله به خاطر آسیب ناشی از سوختگی قطع شد. یک میلیون عدد از این فزگاز از بازار جمع شد و ارزش سهام هازبرو به شدت سقوط کرده است.

8. باتری سونی در لپ تاپ های دل

recall dell laptop battery sony

درس ال 2006 شرکت دل چهار میلیون دستگاه از لپ تاپ هایش را از بازار جمع کرد. به این دلیل که باتری این لپ تاپ ها که تولید شرکت سونی بود. بیش از حد داغ می شد. و دستگاه را با خطر آتش سوزی مواجه می کرد. در یک مورد یکی از این لپ تاپ ها در داخل اتومبیل آتش گرفت و پس از سرایت آتش به مخزن سوخت, تومبیل منفجر شد.

طبق تخمین کارشناسان جمع آوری این تعداد لپ تاپ از بازار در مجموع 400 میلیون دلار هزینه رو دست دل و سونی گذاشت.

 

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا