رپرتاژ آگهی

علائم خرابی لنت ترمز ماشین

از بخش های مهم و مورد توجه خودرو، توجه به ترمز خودرو می باشد، این قطعه چنان مهم می باشد که می تواند یکی از مهمترین دلایل برای خرید یا عدم خرید خودرو باشد، در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی علائم خرابی لنت ترمز بپردازیم.

لنت ترمز چیست؟

سیستم ترمز از قطعاتی تشکیل شده است یکی از این قطعات لنت ترمز می باشد که با ایجاد فشار به دیسک یا کاسه ترمز قدرت حرکت خودرو را کاهش می دهد این قدرت 10 برابر قدرت موتور می باشد بنابراین لنت انرژی جنشی را به انرژی حرارتی مبدل می کند این انرژی با پخش در  فضا، باعث توقف خودرو می شود، لنت ترمز را فردریک لنکستر اختراع نموده است، این قطعات در زمانهای مشخصی باید جایگزین شود، لنت مهمترین قطعه در ترمز می باشد ، رانندگان ماهر با خرابی لنت و نقطه اتمام لنت کاملا آشنایی دارند و در صورت بروز هرگونه ایرادی در سیستم ترمز و لنت بایستی که آن را تعویض کنند چرا که با تعویض این قعطه کوچک خسارت مالی و جانی را کاهش می دهند. لازم به ذکر است که بگوییم لنت ترمزی که خراب شده است باعث می شود که مسافت ترمز کشیده شده، افزایش یابد و باعث تصادف شود. لازم به ذکر است که بگوییم جنس لنت های قدیمی آزبست بوده  که به دلیل ایجاد سرطان ، ساخت آن ممنوع شده است اخیرا لنت های سرامیکی ساخته می شود که کارایی بهتر ولی قیمت بالاتری نیز دارند.

علل خرابی لنت ترمز

  1. سوت کشیدن لنت : یکی از بارزترین نشانه های خرابی لنت ترمز، تولید صدای سوت هست که وقتی به پدال فشار وارد می شود صدای سوت کشیدن به گوش می رسد، اگر کیفیت لنت پایین باشد صدای سوت باز هم شنیده می شود اما این صدا به زودی از بین می رود، اما اگر صدای سوت طولانی باشد، باید لنت خودرو را عوض کرد، بدین منظور ابتدا چرخ را باز میکنیم، اگر فاصله بین لنت و روتور بیش از 6 میلی متر باشد، نشان دهنده خرابی لنت می باشد. در این مواقع بروز صدای سوت به حدی می باشد که در صورت بسته بودن شیشه ها نیز به گوش می رسد.
  2. جیغ کشیدن لنت ترمز: از نشانه های خرابی و اتمام لنت ترمز، ایجاد صدای خرخر در لنت است، زمانی که قطعه فلزی بالای لنت با روتور برخورد می کند زمان رسیدن تعویض لنت ترمز می باشد زیرا با عدم تعویض لنت ، روتور نیز آسیب می بیند و هزینه تعمیر آن بسیار بالاتر می باشد.
  3. ساییده شدن لنت : لنت ها با توجه به کیفیت و چگونگی استفاده، و موادی که در ساخت آنها به کاربرده شده است، عمر مفیدی دارند، این قطعه به مرور ساییده شده ، و در صورت ساییدگی باید تعویض شود.
  4. انحراف خودرو هنگام ترمز: زمانی که یکی از لنت های خودرو تعویض شده باشد و پس از مدتی لنت دیگر خراب شود، خودرو به طرفی که لنت بیشتری دارد منحرف می شود. البته انحراف خودرو دلایل متعددی دیگری نیز می تواند داشته باشد که آنها عبارتند از؛ وجود ایراد در جلوبندی خودرو، کاهش باد در تایرها، ساییدگی لاستیک ها
  5. افزایش قطر لنت ترمز: چنانچه موقع ترمز گیری معمولی، لرزش های پی در پی متوجه شدید، این امر ناشی از خرابی لنت و روتور هست، هنگام ترمز های شدید خودروهایی که ABS دارند ، پدال ترمز شروع به لرزش می کند این امر به دلیل وجود ABS کاملا عادی می باشد. وجود این سیستم باعث جلوگیری از سرخوردن و قفل شدن چرخ ها می شود.
  6. ایجاد فشار به پدال : اگر هنگام ترمز به پدال فشار زیادی وارد کنید، لنت ترمز آسیب می بیند و باید تعویض شود.اگر هنگام ترمز، پدال به طور غیرمعمولی پایین برود، این ایراد به دلیل ساییدگی لنت و یا وجود نقص در سیستم هیدرولیک خودرو است اگر در کف محل پارک خودرو، روغن ریزی مشاهده کردید، بایستی که ترمز را بررسی کنید.
  7. مدت زمان استفاده از لنت : در مسافت های 23 – 30 هزار کیلومتر ، اگر از ضخامت لنت 20 درصد باقی مانده باشد باید لنت تعویض شود.
  8. روشن شدن چراغ های روغن: وقتی سطح روغن ترمز کاهش یابد ، و این کاهش چشمگیر باشد، سنسورهای مرتبط با روغن روشن می شود معنی این روشن شدن، اتمام لنت می باشد، بنابراین می توانیم بگوییم که سطح روغن و ضخامت لنت رابطه ای مستقیم دارند بنابراین لازم نیست که روغن بریزید زیرا که این کار باعث به هم خوردن تنظیمات می شود.
  9. روشن شدن چراغ ترمز دستی هنگام حرکت : یکی از دلایل خرابی لنت ترمز روشن شدن چراغ ترمز دستی هنگام حرکت می باشد.
  • صدای ضربه موقع گرفتن ترمز : از دلایل دیگر وجود صدای ضربه موقع ترمز گیری می باشد.
  • عدم توقف خودرو: از علائم تمام شدن لنت ترمز، این است که پدال ترمز گرفته می شود ولی خودرو متوقف نمی شود، در این صورت هم باید لنت ترمز را تعویض کنید.
  • چرب شدن لنت ترمز: اگر لنت های ترمز، به دلیل نشتی، روغنی شده باشد، و روغن آن نیز بسیار زیاد باشد، سعی کنید که لنت ها را با حلال بشویید، در غیر این صورت لنت را تعویض کنید. از علائم چرب بودن لنت ، ترمزگیری ضعیف یا شدید، انحراف خودروها، بلند شدن دود، بلندشدن بو را می توان نام برد.
  • عدم عملکرد یکی از لنت ها : گاهی مواقع متوجه می شویم که لنت ترمز مدت زمان زیادی هست که هیچ تغییری نکرده و تمام نشده است ، زمانی که سرعت کم می شود، و خودرو می ایستد لنت ها هنگام برخورد با کاسه چرخ یا دیسک چرخ، اصطکاک ایجاد می کنند، بنابراین این لنت سالم باعث ایستایی خودرو و توقف خودرو نمی شود بلکه لنت های دیگر خودرو این کار را انجام می داده اند، علائم تمام شدن لنت یا خرابی آن را توضیح دادیم ، اینک چنانچه لنت سالم بود ولی عمل نمی کرد چطور متوجه شویم ؟

در این مورد، قدرت ترمز گیری کاهش می یابد، ولی چون سه لنت دیگر این وظیفه را برعهده می گیرند تشخیص این ایراد غیر ممکن خواهد بود. بهترین راه حل انجام سرویس دوره ای می باشد، که در این مورد، چرخ ها بازبینی می شود و عملکرد صحیح لنت ها تخمین زده می شود.  

در آخر شما می توانید جهت خرید لنت ترمز ماشین به فروشگاه لنت استور ( https://lentstore.ir ) مراجعه کنید و بهترین لنت های خودرو را از واردکننده و مرکز پخش در ایران خریداری کنید.

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا