علمی و پزشکی

چه افرادی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا می شوند؟

ویروس کرونا پس از شیوع در کشور چین و مرگ بیش از دو هزار نفر و بیش از 70 هزار مبتلا حالا به طور رسمی به کشور ما نفوذ پیدا کرده و حتی چندین نفر قربانی هم بر جای گذاشته است. ویروسی که باعث نگرانی شدید مردم شده. و می تواند زندگی میلیون ها نفر را مختل کند.

کاربران زیادی در فضای مجازی به دنبال این موضوع هستند که ویروس کرونا بیشتر چه افرادی را مبتلا می کند؟ کدام گروه سنی در برابر کرونا آسیب پذیرند؟

با توجه به سابقه این بیماری در کشور چین، یافته های محققان و دانشمندان نشان می دهد که سالمندان و افراد دارای سوابق بیماری، بیشتر در معرض خطر مرگ بوده‌اند.

بزرگسالان مبتلا به بیماری‌هایی که دستگاه ایمنی را زیر فشار می‌گذارند مثل دیابت و بیماری‌های قلبی بیشتر در مقابل شیوع بیماری‌های این‌چنینی آسیب‌پذیرند.

بررسی ها در شهر ووهان چین مرکز این بیماری نشان داد بیش از نیمی از مبتلایان در این بیمارستان بین ۴۰ تا ۵۹ و ده درصد کمتر از ۳۹ سال داشتند و “موارد بیماری در کودکان نادر بوده است.”

پروفسور جونز می‌گوید: “عفونت ریه (پنومومی) – شدیدترین عارضه ویروس کرونا- بیشتر کسانی را مبتلا می‌کند که سیستم ایمنی‌شان ضعیف شده و سلامت کافی ندارند یا در سال‌های پایانی عمر هستند.”

“در مورد آنفلوآنزا و دیگر عفونت‌های تنفسی هم همینطور است.”

تقریبا نیمی از بیمارانی که بیمارستان جین‌یین‌تان شهر ووهان بستری شدند بیماری زمینه‌ای مزمن داشتند.

۸/۱۴ ٪ موارد گزارش شده مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در افراد بالای ۸۰ سال بوده است، ۸ درصد هم مربوط به بیماران سنین ۷۰ تا ۷۹ سال بوده و در افراد ۶۰ تا ۶۹ ساله ۶/۳ درصد منجر به فوت شده است.

محققان میزان مرگ و میر کلی را ۲.۳ ٪ گزارش داده‌اند و درمجموع بیش از 1700 مورد مرگ و میر در بین موارد تایید شده ویروس در این مطالعه ثبت شده است.

طبق این مطالعه بیماران قلبی، مبتلایان به دیابت، بیماری‌های مزمن تنفسی، افراد دارای فشار خون بالا و سرطان بیشتر از سایرین در خطر ابتلا به کرونا بوده‌اند که در میان آن‌ها بیماران قلبی و عروقی با ۱۰.۵% پیشروترین گزارش شده اند.

به گفته محققان میانگین سنی در ۱۰۲۳ مورد فوتی ۶۰ سال بوده و یا سابقه بیماری داشته‌اند. آن‌ها تأکید کردند که فقط افرادی که دارای علائم بحرانی بودند فوت کرده‌اند و این ویروس برای کسی در گروه‌های “خفیف” یا حتی “شدید” کشنده نبوده است.

با این حال، میزان مرگ و میر در این مطالعه که با تقسیم تعداد مرگ و میر بر تعداد موارد تأیید شده حاصل شد، با محاسبات دیگر متفاوت است. برخی از کارشناسان معتقدند که تعداد کل موارد ابتلا به ویروس کرونا می‌تواند بسیار بیشتر از سوابق نشان داده شود، که این امر باعث می‌شود نرخ مرگ و میر پایین‌تر از حد تخمینی باشد.

از آنجا که علائم این بیماری در بیشتر افراد نسبتاً معتدل است، نمی‌توان تخمین زد چند نفر COVID-۱۹ را دارند. این احتمال وجود دارد که افراد زیادی به آن مبتلا باشند، اما خود ندانند. هیچ راهی برای اطلاع وجود ندارد مگر آنکه جمعیت در مقیاس وسیعی بررسی شود.

یک مقام رسمی سازمان بهداشت جهانی هفته گذشته به خبرنگاران گفت: ویروس جدید کرونا در حدود ۸۰% بیماران علائم سرماخوردگی خفیف را ایجاد می‌کند. او گفت که حدود ۱۵ ٪ از کسانی که به COVID-۱۹ دچار شده‌اند به پنومونی مبتلا شده‌اند، در حالی که ۳ تا ۵ درصد از کل بیماران نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند.

در تحقیقاتی که انجام شد؛ تحلیلگران ۷۲۳۱۴ پرونده از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری چین را مورد بررسی قرار دادند. براساس این تحقیقات، اکثر قریب به اتفاق موارد تائید شده در افراد ۳۰ تا ۶۹ ساله ثبت شده است که بیشتر آنها در ووهان بوده‌اند، در حالی که ۸۱ ٪ موارد تایید شده در دسته ابتلا خفیف طبقه بندی شده‌اند.

طبق یافته‌ها، فقط ۴.۷ ٪ موارد تأیید شده به وضعیت “بحرانی” رسیده بودند، به این معنی که بیماران علائمی مانند نارسایی تنفسی، شوک سپتیک و اختلال عملکرد و یا نارسایی اندام‌ها را نشان داده بودند.

داده‌های CCDC همچنین حاکی از آن است که میزان مرگ و میر در بین مردان بیشتر از زنان بوده است. مقامات میزان مرگ و میر در مردان را ۲.۸ ٪ و در زنان ۱.۷ % اعلام کرده‌اند.

طبق آمار تا تاریخ ۱۱ فوریه بیماران مرد ۲۲.۹۸۱ یا ۵۱ ٪ از کل موارد تأیید شده را به خود اختصاص داده‌اند، و تعداد ۲۱۶۹۱ از مبتلایان هم زن بوده‌اند.

انتشار این مطلب در شبکه های اجتماعی می تواند به آگاهی عمومی درباره ویروس کرونا کمک کند پس با دوستان خود به اشتراک بذارید!

آریو اشراقی راد

متخصص سئو و طراح سایت، از بچه های خون گرم جنوب، دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه شهید چمران، کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه گوگل!! دوست دارم تجربیاتمو با شما درمیان بذارم. اما متاسفانه مشغله کاری زیاد اجازه نمیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا