آهنگ ملا محمد جان یکی از زیباترین ترانه های ماندگار موسیقی ایران و افغانستان است. که وجه مشترکی احساسی دارد. و بیشتر سبک افغانی دارد. این آهنگ توسط خوانندگان بزرگی مثل پوران, محمد اصفهان, مهوش, زویا و.. خوانده شد. از آنجا که کار ما جمع آوری آهنگ های قشنگ و به یادماندنی هست. تصمیم گرفتیم پکیج کامل این آهنگ از 4 خواننده مختلف را برای شما جمع آوری برای دانلود ارائه دهیم.
در مورد آهنگ ملا محمد جان روایت های تاریخی مختلفی است. آهنگ ملا محمد بر اساس یک داستان عاشقانه در بیان سوزِ دل عایشه، دختر عاشقی است که نذر گرفته در ایام نوروز به مزار شریف برود و در جوار آرامگاه مولا علی (ع) دعا کند، تا آرزویش که رسیدن به ملامحمدجان است برآورده گردد. از آنجا ملا محمد جان وضع مالی خوبی نداشت. با مخالفت پدر عایشه روبرو می شود. می گویند عایشه هنگام رفتن به چشمه این آهنگ را زمزمه می کرد. تا اینکه یک روز امیر علیشیر نوائی، وزیر دانشمند عصر تیموری هنگام گذر از آنجا صدای زمزمه عایشه را می شنود. او که سوز خاصی در این صدا و شعر می دید. به سراغ عایشه می رود. و به شیوه پدرانه از او داستان را می پرسد. و به عایشه قول می دهد. که اگر واقعیت را به او بگوید. پدرش را برای ازدواج او با ملا محمدجان راضی کند. می گویند امیر فردای آن روز به عنوان پدر ملا محمد جان به خانه عایشه می رود و از پدرش عایشه را خواستگار ی می کند. پدر عایشه وقتی دید امیر به خانه او آمد با ازدواج وی موافقت می کند.
متن آهنگ بیا که بریم به مزار ملاممدجان:
بیا که بریم به مزار ملاممدجان
سیل گل لاله زار با ما دلبرجان
بیا که بریم به مزار ملاممدجان
سیل گل لاله زار با ما دلبرجان
برو با یار بگو چشم تو روشن
هممان یار وفادار تو آمد
همان یار وفادار تو آمد
برو با یار بگو چشم تو روشن
همان یار وفادار تو آمد
همان یار وفادار تو آمد
بیا بریم به مزار ملا ممدجان
سیل گل لاله زار با ما دلبرجان
بیا ای یار که جنون تو هستم
خراب لعل مجنون تو هستم
خراب لعل مجنون تو هستم
نمی بوسم لب پیمانه می
پریشان و جگر خون تو هستم
پریشان و خون جگر تو هستم
بیا که بریم به مزار ملا ممدجان
سیل گل لاله زار ملا ممدجان
********************************************
بیا که بریم به مزار مُلاممَدجان*[۲] سَیلِ*[۳] گُلِ لالهزار وا وا دلبرجان
به دربار سخیجان گله دارم یخن *[۴] پاره ز دست تو نگارم
پس از مرگم بیایی بر مزارم مدامم در دعا در انتظارم
بیا که بریم به مزار ملاممدجان سیل گل لالهزار وا وا دلبرجان
به تن کردی گلم رَختِ*[۵] سیاه را کنم تعریف یار بیوفا را
به دنیا مه*[۶] اگه غمخوار ندارم بگیرم دامن شیر خدا را
بیا که بریم به مزار ملامامدجان سیل گل لالهزار وا وا دلبرجان
بیا زیارت کنیم شیر خدا را به چشم مالیم همان قلف*[۷] طلا را
مه*[۸] دعا میکنم آمین بگوین خدا کامیاب کنه هر دوی ما را
بیا که بریم به مزار ملامامدجان سیل گل لالهزار وا وا دلبرجان
محمد اصفهانی یا اصفحانی ؟
الان باید طوری بشه که تمام کلیپ ها و آهنگهای صوتی و تصویری چه در یوتیوب و اپارات باز بشه به راحتی نه اینکه شهروتدان اذیت بشن